Misstänker ni rötter i avloppsrören? 

Det är inte ovanligt att rötter från träd och buskar letar sig in i rören genom skarvar, eller i betongrör som vittrat sönder. Vi skär eller fräser då bort rötterna med så kallad rotskärning för att återställa rörets funktion. Det är i grunden ett roterande munstycke (ofta beklätt med kedjor) monterat på en högtrycksslang eller vajer som rengör rörets insida.

När rötter har växt in i rören

Har du fått rötter i rören? Det händer ibland att rötter från träd och buskar letar sig in genom skarvar eller i exempelvis betongrör som har vittrat sönder. En vanlig hetvattenspolning räcker sällan till här utan här behöver vi skära eller fräsa bort rötterna.

Rotskärning i äldre fastigheter

I äldre fastigheter så är ofta ledningarna som går ut från fastigheten till gatan i betong, dessa ledningar är inte helt täta i sina skarvar och betongen vittrar med åren, och då finns risker att rötter tränger in i rören. Åtgärda detta så snabbt som möjligt för att undvika att rötterna växer sig starka inne i rören.

Förebyggande av rötter i rören

För att undvika rötter i rör och avlopp så rekommenderar vi att göra en rörinspektion där vi besiktar era rör och ser över ledningarnas skick. Det gör att vi snabbt kan åtgärda eventuella problem och även kan ta fram en ritning över hur ledningarna till fastigheten ligger.

079-000 19 00 mantheyserviceab@gmail.com

Manthey Service AB

Manthey Service utför tjänster till alla olika kunder så som privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt företag.

Vi utgår från Köping och utför arbeten i och runt om mälardalen.
Kungsör, Arboga, Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Fagersta, Skinnskatteberg, Sala, Enköping, Eskilstuna, Strängnäs, Örebro.

Läs mer om fler spoltjänster